Vinozyme FCE G nadaje się zarówno do maceracji, jak i klarowania moszczu winogronowego. Ten enzym o wysokiej czystości jest skutecznym sposobem na maksymalne wykorzystanie białych winogron i produkcję win o lepszym ogólnym profilu smakowym. Zwiększa wydajność tłoczenia bez uszkadzania owoców, zwiększa ekstrakcję prekursorów aromatycznych i poprawia klarowanie moszczu.
Dawkowanie:
Sposób użycia: Rozpuścić całą ilość enzymu w 10-krotnej ilości wody. Następnie zaaplikować bezpośrednio do pojemnika na moszcz, młynka lub prasy.
Zalety:
Szybkie i ekonomiczne uwalnianie aromatu. Dzięki Vinose FCE G oszczędzasz czas i pieniądze. Produkt wspomaga uwalnianie prekursorów aromatu, co nadaje moszczowi owocowy aromat i skraca czas maceracji n
Możliwe jest bardziej intensywne tłoczenie bez uszkadzania winogron - Vinozyme FCE G zwiększa szybkość uwalniania soku podczas tłoczenia nawet o 30%. Wydajność tłoczenia będzie wyższa przy niższym ciśnieniu, więc skórka winogron nie zostanie u
Wyższe plony dzięki zwiększonej wydajności - Popraw swoje wyniki, a tym samym zysk dzięki Vinoflow FCE G. Używając go, zwiększysz wydajność własnej fermentacji o 10 do 20%. Enzym ten zwiększa również wydajność soku, ponieważ zmniejsza objętość ciał stałych nawet o 50%.
Intensywny aromat, większa wydajność wina.