Blankasit super, zol krzemionkowy 1 kg

Kod produktu: PLAR/0110
Dostępność: W magazynie
Cena przed rabatem: 45,00 zł
Cena z VAT: 33,75 zł
Cena bez VAT: 27,44 zł
Dodaj do koszyku

Pełny opis produktu

Blankasit super jest zalecany do klarowania cydrów, win i soków owocowych. W połączeniu z żelatyną (Gelatine speciale Vins Fins) gwarantuje wysoką flokulację i szybką sedymentację cząstek powodujących zmętnienie.

zmętnienie. Preparat może być również stosowany w połączeniu z innymi klarownikami białkowymi (albumina lub vyzina), gdzie tworzy strukturę gwarantującą szybką sedymentację cząstek powodujących zmętnienie w moszczu i winie.

i winie. W porównaniu z innymi standardowymi odstojnikami, tworzy bardzo zwarty osad. Jego działanie nie zależy od temperatury klarowanego produktu. Podczas klarowania adsorbowane są cząstki koloidalne, substancje fenolowe i białka.

Dawkowanie: Obróbka wina 20-50 ml/hl

Zaleca się przeprowadzenie wstępnych badań laboratoryjnych nad aktywnością klarującą Blankasitu w połączeniu z żel

atyną.

Stosunek żelatyny do zolu krzemionkowego powinien wynosić 1:1 w połączeniu z vyziną 1:4. Nie zaleca się stosowania obu preparatów jednocześnie. Najpierw należy dodać Blankasit super. Aplikacja w odwrotnej kolejności jest zalecana, gdy ilość garbników w klarowanym produkcie jest wysoka. Nałóż wymaganą ilość na całą objętość przy ciągłym mieszaniu.

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Otwarte opakowanie szczelnie zamknąć i zużyć jak najszybciej.

Specyfikacja produktu

Wielkość paczki 1 kg
Konsystencja (płyn,granulat, proszek) Płynne
Rodzaj napoju Wino
Wino Czerwone
Wino Rosé
Wino Białe
Dawkowanie (cl/hl) białe 2-3
Dawkowanie (cl/hl) różowe 2-3
Dawkowanie (cl/hl) czerwone 3-5